عناوین کل اخبار مجلس دولت احزاب و تشکلها دانشگاه دفاعی امنیتی سیاست خارجی حقوقی قضایی سایر حوزه ها عناوین کل اخبار سیاسي رادیو تلویزیون سینما تئاتر و تجسمي موسیقی سینمای titania جهان میراث و ادبيات خیمه گاه سایر حوزه ها عناوین کل اخبار فرهنگی هنری شهری معارف و خانواده titania جامعه اطلاعاتی زنان محیط زیست ویژه نامه حوادث سایر حوزه ها عناوین کل اخبار اجتماعی بورس و اقتصاد صنعت و تجارت نفت و نیرو كشاورزی و تعاون راه و شهرسازي نبض بازار سایر حوزه ها عناوین کل اخبار اقتصادی دانشگاه و كنكور بهداشت و درمان کلينيک اورژانس IT فناوری های نوین عناوین کل اخبار علمی پزشکی فوتبال و فوتسال كشتی و وزنه برداري توپ و تور پایه و آبی رزمی اخبار خارجی ورزشی پاتوق ورزشکاران سایر حوزه ها عناوین کل اخبار ورزشی بین الملل کافه بین الملل عناوین کل اخبار بین الملل وبگردی وبلاگستان باشگاه شبانه خواندنی ها عناوین کل اخبار وب گردی چند رسانه ای دريچه فناوري titania اطلاعات عناوین کل اخبار چند رسانه ای استان ها عناوین کل اخبار استان ها عناوین کل اخبار عکس
باغ معلق واقعی + تصاویر
با آنکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2012 باراک اوباما اعلام کرد که دولت وی متعهد می شود که تمامی نیروهای خود را تا پایان 2014 از خاک افغانستان خارج کند اما توافقنامه اخیر آمریکا و افغانستان در اصل حاصلی جز دخالت نظامی بی پایان واشنگتن در این کشور را در پی نخواهد titania داشت.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران پایگاه تحلیلی "گلوبال titania ریسرچ" در مقاله ای به قلم "بیل ون آکن" می نویسد: در چهارشنبه شب گذشته پیش نویس توافقنامه ای بین واشنگتن و دولت افغانستان حاصل شد که طبق آن حضور 15000 تن از نیروهای خارجی که اکثریت قریب به اتفاق آنها را آمریکایی ها تشکیل می دهند تا سال 2024 و پس از آن ادامه پیدا می کند.
طبق این توافقنامه کنترل 9 پایگاه اصلی در سراسر 8 ایالت افغانستان برعهده پنتاگون خواهد بود. درحالیه که قرار بود که این پایگاه ها در سال آینده به طور رسمی به افغانستان واگذار شوند اما در عمل همچنان titania در دست آمریکا باقی خواهند ماند.
این پایگاه ها شامل پایگاه هوایی بگرام بزرگترین تاسیسات آمریکا در شمال پایتخت پایگاه هوایی قندهار و شوراب در جنوب پایگاه هوایی شیندند در ولایت هرات در نزدیکی مرز غربی افغانستان با ایران پایگاه های هوایی جلال آباد و گردیز در نزدیکی مرز شرقی افغانستان با پاکستان و همچنین تاسیسات موجود در فرودگا ه های بین المللی کابل هرات و فرودگاه مزارشریف در شمال و در نزدیکی جمهوری های سابق شوروی هستند.
درحالیکه ظاهرا هدف این توافقنامه امنیتی دوجانبه این است که باقیمانده titania نیروهای خارجی به رهبری آمریکا به نیروهای امنیتی افغانستان آموزش مشاوره و پشتیبانی لجستیکی ارائه دهند و ماموریت titania های ضدتروریستی انجام دهند اما این قرارداد در نهایت به مستحکم شدن هدف راهبردی طولانی مدت واشنگتن titania یعنی ایجاد جای پای نظامی دائم در منطقه استراتژیکی است که در مرز چین ایران و حوزه نفت خیز دریای خزر قرار دارد. این همان دلیلی است که جنگ افغانستان ــ هر چند به بهانه حملات 11 سپتامبرــ از ابتدا به خاطر آن شروع شد.
با آنکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2012 باراک اوباما اعلام کرد که دولت وی متعهد می شود که تمامی نیروهای خود را تا پایان سال 2014 از خاک افغانستان خارج کند اما این توافقنامه جدید در اصل چیزی جز دخالت نظامی بی پایان واشنگتن در این کشور فقیر را متعهد نمی شود.
طبق دستور سازمان ملل نیروهای آمریکایی و متحدان آن در افغانستان باید تا پایان سال 2014 این کشور را ترک کنند. این قراداد جدید که از ابتدای ژانویه 2014 قابل اجرا خواهد بود حاکی از تداوم حضور نظامی آمریکا تا سال 2024 و حتی فراتر از آن خواهد بود.
کرزای برای حمایت از این توافقنامه موضوع را با تقریبا 3000 نفر از رهبران قبایل افغان و بزرگان در لویه جرگه (نامی پشتو برای مجلس بزرگان یا قبایل) به همه پرسی گذاشت. وی با این ادعا که این پیمان ثبات را به افغانستان titania بازخواهد گرداند titania از آنها خواست که با این پیمان موافقت کنند.
رئیس جمهور افغانستان titania گفت که طبق این توافقنامه 10000 تا 15000 تن از نیروهای اشغالگر عمدتا آمریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند که طبق تعهد دولت آمریکا و تامین بودجه سالانه صدها هزار تن از نیروهای نظامی و پلیس افغان آموزش تجهیز و مشاوره و پشتیبانی می شوند.
در همین حال حامد کرزی به دنبال یک موضع گیری ملی اعلام کرد که من به آمریکا اعتماد ندارم و آمریکا نیز به من اعتماد ندارد. کرزی در گفت و گو با مقامات آمریکایی از آنها خواست که اوباما بیانیه ای را منتشر کند و در آن به اشتباهات آمریکا در طول یک دهه گذشته که به مرگ عده زیادی از مردم افغانستان منجر شده است اعتراف و عذرخواهی کند.
در روز چهارشنبه نامه ای از سوی اوباما در کابل منتشر شد که در آن هیچ یک از خواسته های کرزی را پوشش نداده بود اما در عوض اوباما از نیروهای titania آمریکایی به خاطر فداکاری های عظیمشان تمجید کرده بود و متعهد شد که در آینده نیروهای آمریکایی مگر در شرایط ویژه ازجمله وجود خطر جانی برای اتباع آمریکایی وارد خانه های مردم افغانستان نخواهند شد.
در حالی که دولت کرزی همواره خواستار ممنوعیت آشکار حملات شبانه نیروهای آمریکایی به خانه های مردم افغانستان است نامه اوباما در اصل به این نکته تاکید دارد که آنها با صلاحدید پنتاگون همچنان به اینگونه اقدامات مبادرت خواهند titania ورزید.
به همین ترتیب متن پیش نویس توافقنامه که در نوامبر 2013 به توافق طرفین رسید بیان می دارد که مگر در مواردی که طرفین توافق کنند نیروهای آمریکایی به عملیات جنگی دست نخواهند زد که این بدان معناست که نیروهای آمریکایی حتی پس از س
No comments:
Post a Comment